Матичен Објект

slika 8
Моето тело – Матичен објект

Во рамките на месечната тема која е поврзана со Човечкото тело, преку најразлични истражувачки, откривачки и манипулативни игри, децата од воспитните групи од 4 до 6 годишна возраст, се стекнаа со знаења за деловите на телото.

IMG_3953
Театарска претстава

Уште еден прекрасен ден за децата од Матичен објект…26.02 2020, ден кога гостувањето на театарската група “Арт Вени види” со претставата “Добрата самовила Добринка” ги разбранува детските срца и направи вистинска бура од емоции..

image3
Поладневна работилница во Матичен објект

Во рамките на проектната активност, на ден 18.02.2020г., се реализираше креативна работилница, на која што децата од 4 – 5 г. гр. Бубамари заедно со своите родители изработуваа Емотикони од различен ликовен и природен материјал.

vezbam_9
Вежбам со мама и тато – попладневно дружење со родителите во Матичен објект

Татковци и мајки, браќа и сестри, заедно со децата од групата Детелинки (4-5 год) од Матичниот објект, вежбаа правилно дишење и истегнување на телото, се забавуваа и посакаа оваа дружба пак да се повтори.

image6
Работилница-дружење со родители во Матичен објект

Во рамките на проектот “На патот кон среќата”, в.о група “Сонциња” 5-6г , одржаа работилница-дружење со родители на тема” Јас сум единствен, заедно сме целина”, во која децата цртајки се себе си, со помош на родителите, напишаа пораки колку секој од нив е посебен и единствен и по што се разликуваат од другите.

joga2
Тимбилдинг – креирање позитивна и мотивирачка атмосфера за нашиот тим

Вработените од Матичниот објект на нашатата градинка направија мала пауза и се фокусираа кон себе, на она што е добро и на она што може да го подобрат преку активности за Neurowelnes.