Бели Мугри

bagrem_
Куклена претстава “Доцна есен во шумата” во објект Бели Мугри

Активот на воспитувачи од овој објект ја подготви куклената претстава, која создаде весело расположение кај присутните деца, се со цел да се поттикне детската фантазија, развивање на вниманието и мислењето, развивање и негување на детскиот говор, систематизирање и проширување на знаењата за шумските животни и нивните подготовки во есен.

IMG_20200306_102109
Цртам и пеам за мојата мајка – манифестација во ДКЦ – Карпош

На ден 06.03.2020 година, децата од воспитната група “Зајачиња”- објект ” Бели Мугри”, учествуваа на традиционалната изложба на деца од предучилишните установи на тема “Цртам и пеам за мојата мајка” во организација на Детски културен центар “Карпош”, по повод празникот на жената – 8-ми март.

kukla2
Куклена претстава во објект Бели Мугри

На ден 31.01.2020 година, Активот на воспитувачи од објект Бели Мугри, реализираше куклена претстава со наслов “Белиот Марсовец”, во холот на градинката. Претставата ја следеа децата од сите воспитни групи од објектот, која поради интересните кукли, музиката и комичната, но воедно и поучна содржина на претставата, го задржа детското внимание до самиот крај.

Мира
Настап во Дом на АРМ – деца од објект Бели Мугри

На ден 13.12.2019 год. на сцената во Дом на АРМ, пред многубројна публика, со музичка точка настапија децата од 5 – 6 год. од објект Бели Мугри. Децата со својот настап дадоа свој придонес во збогатувањето на програмата, организирана по повод 75 години јубилеј на ОУ – Кочо Рацин.