News Grid

zane 3
Велигденски јајца подготвени на традиционален начин – Матичен објект

Нашиот најголем христијански празник, Велигден, децата од групата Детелинки (5-6 год.) од Матичниот објект, оваа година го запознаа од една друга перспектива…

3
Во пресрет на ВЕЛИГДЕН – Матичен објект

Во пресрет на големиот христијански празник Велигден, децата од група ,,Пеперутки”, низ повеќе активности се запознаа со карактеристиките на празникот и како се празнува.

sl.1
Хуманоста не се импровизира, туку реално, искрено и од срце се практицира – Хуманитарна акција

По повод Велигденските и Рамазанските празници, во нашата установа во сите објекти, се реализира хуманитарната акција

5
Најшарено јајце – објект Н.Н.Борче

Во пресрет на најголемиот христијански празник – Велигден, организиравме креативна работилница…

сл 4
ВЕЛИГДЕН – пролетен, цветен, најубав ден – објект Панорама

По повод велигденските празници, објект ,,Панорама“ во соработка со родителите, реализираше велигденска работилница…

kniga 8
23 ти април, Светски ден на книгата – “Со љубов книга подари, другарчето од училиште ќе ти се заблагодари”

По овој повод, во нашата градинка се реализираше акција – донација на книги за ОУ -,,Кочо Рацин’’, под мото:,,Со љубов книга подари, другарчето од училиште ќе ти се заблагодари”.

festival 8
Фестивал на цвеќето во Матичен објект

По повод Денот на Планетата Земја, во соработка со родителите, организиравме креативна работилница – Дефиле на цвеќето.

4
Немаме резервна планета – објект Бели Мугри

Денот на Планетата Земја 22.04, беше одбележан во групите од 2-6 годишна возраст со неколку активности…

IMG_3406
НАШАТА ГРАДИНКА-НАЈУБАВАТА ПЛАНЕТА, децата од Матичниот објект по повод Денот на Планетата Земја

Денес имаме двојна причина да бидеме среќни. Го прославуваме 56-от роденден на нашата градинка и роденденот на нашата Планета Земја.