Активности

004
Пофалници од Меѓународен ликовен конкурс во Љубљана – Р. Словенија, на тема: “Играј со мене”

Пофалници на деца од нашата установа на возраст од 5 – 6г. кои учествуваа со ликовни творби на 13 – от Меѓународен ликовен конкурс во Љубљана – Р. Словенија, на тема: “Играј со мене”

ezanimalna
Нашата градинка дел од Националната платформа за е-учење и игра

Нашата градинка активно учествува во креирањето на Националната платформа за е-учење која е подготвена од МТСП во соработка со УНИЦЕФ. На е-занимална веќе се достапни видеа со разработени воспитно-образовни содржини подготвени од Снежана Гуцуљ, воспитувач од Матичниот објект.

IMG_3960
Четврта работилница на тема – отпадно масло

Со децата од 4-5 годишна возраст од сите објекти се реализираше четвртата работилница за отпадно масло. Со децата разговарвме на тема: “Каде треба да се собира маслото и што се случува со животната средина, растенијата, животните и луѓето, ако отпадното масло се истура насекаде и не се собира правилно”.

IMG_20200306_102109
Цртам и пеам за мојата мајка – манифестација во ДКЦ – Карпош

На ден 06.03.2020 година, децата од воспитната група “Зајачиња”- објект ” Бели Мугри”, учествуваа на традиционалната изложба на деца од предучилишните установи на тема “Цртам и пеам за мојата мајка” во организација на Детски културен центар “Карпош”, по повод празникот на жената – 8-ми март.

IMG_3953
Театарска претстава

Уште еден прекрасен ден за децата од Матичен објект…26.02 2020, ден кога гостувањето на театарската група “Арт Вени види” со претставата “Добрата самовила Добринка” ги разбранува детските срца и направи вистинска бура од емоции..

image3
Поладневна работилница во Матичен објект

Во рамките на проектната активност, на ден 18.02.2020г., се реализираше креативна работилница, на која што децата од 4 – 5 г. гр. Бубамари заедно со своите родители изработуваа Емотикони од различен ликовен и природен материјал.

princ
Принцот Едвард, грофот од Весекс, во нашата градинка

Од посетата на Неговото Кралско Височество принцот Едвард, грофот од Весекс, на нашата градинка, како поддршка на програмата за Социјална кохезија и Културен дијалог која во изминатиов период успешно ја имплементираме во неколку групи, поставувајќи ги темелите на иднината.