АКТИВНОСТИ

slika 2
Нови садници во дворот на Матичен објект

Претходната година со децата насадивме садници, за кои се грижевме сите ние со голема љубов и посветеност.

слика 5
Мали хирурзи – објект Н.Н.Борче

Во текот на овој месец, работевме на темата “Човековото тело”, преку која децата се стекнаа со основни знаења за функцијата и значењето на сите витални органи во нашето тело.

Ruska 1
Осознаваме за – Сетилото за допир – објект Н.Н.Борче

Со помош на сетилото за допир можеме да ги почувствуваме предметите што не опкружуваат.

slika 0
Одбележување на Светскиот ден на детето – Матичен објект

Денот на детето се слави секој 20 ноември, а Светската организација преку одбележување на овој ден ги потсетува сите, дека сè уште постојат деца кои живеат во лоши услови, кои имаат влијание врз нивниот раст и развој во животот.

slika 4
Куклена претстава во објект Н.Н.Борче

Активот на воспитувачи при Н.Н.Борче пред децата од 3 – 6г. ја реализираше куклената претстава “Шумски собир”.

КАТЕГОРИИ

АРХИВА

КАЛЕНДАР

December 2020
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031